Hotell

De flesta stora hotellkedjor är representerade i Ungern och erbjuder precis den service Du är van vid på andra håll i världen. Marriott, Novotel, Mercure, Holiday Inn, Romantik Hotels och Ibis är internationellt välkända namn, medan Danubius är en ungersk kedja med fina hotell båda i och utanför Budapest.

De av våra hotell som inte hör till någon stor kedja håller också en hög servicenivå, så tveka inte att välja något av dessa alternativ! På senare år har en våg av hotellrenoveringar svept över Ungern, därför är en del av våra hotell som nybyggda. Även de pensionat vi samarbetar med är byggda för bara några år sedan och är mycket fräscha.

Länkarna på denna sida tar Dig till en beskrivning av våra hotell vid golfbanorna. Och en sak till – ävenom syftet med Din resa är att spela golf eller bada hälsobad, så rekommenderar vi att Du passar på ochstannar ett par dagar i Budapest där du ändå landar och flyger tillbaka ifrån!

Diana Panzió***

Ett mysigt pensionat bara någon kilometer från Pannonia, vid en liten natursjö som förr i tiden tillhörde, liksom den nuvarande golfbanan, Habsburg-familjens gods. Pensionatet har 16 fräshca, nyrenoverade rum, bastu, jacuzzi, fitness och utomhuspool. Det finns även hästar och cyklar som kan hyras för utflykter i det vackra området pensionatet omges av. Restaurangen serverar rejäl husmanskost men även grillade rätter på sommaren. Då avståndet är ändå lite för långt för att dra golfbagen till banan, ordnar vi transfer till/från Pannonia varje dag. För upp till 6 personer använder vi personbilar, för större grupper är det minibuss som gäller.

 

 

Diana Golf Hotel****

Den anrika Eszterházy-familjens jaktslott är idag ett litet men mycket fint golfhotell bara 100 m från första tee. Det finns 31 bekväma rum med bad, satellit TV, Internet anslutning och telefon. Hotellgästerna har fri tillgång till utomhuspoolen, bastun, jacuzzin och fitnessanläggningen – ett mycket uppskattat inslag efter en härlig golfdag. Lunch och middag äter du antingen på hotellets fina restaurang, eller på golfklubbens pub. På kvällen är du välkommen till hotellets nattklubb, och det tar bara några minuter med bil till staden Tata när du vi ha lite omväxling.

 

Hotel Gottwald***

Mysigt, familjeägt litet hotell 1300 m från golfbanan. Det finns 15 rum, varav 4 kan ta emot upp till 6 personer. Alla rum har bad/dusch, satellit TV, telefon och de stora rummen har även minibar. Hotellet har egna hästar och står gärna till tjänst med ridarrangemang. Restaurangen serverar båda ungerska och internationella maträtter, och under helgerna ordnar de dans eller zigenarmusik, ett uppskattat inslag även bland lokalbefolkningen.

 

European Lakes Golf Lodge

Tre byggnader i tre olika stilar och två bungalows vid 15:e hålet – det är totalt 27 lyxiga dubbelrum på golfbanan i Hencse. Alla rum har bad/dusch, telefon och satellit TV, vissa har även minibar. I den vackra trädgården med hundra år gamla träd finns en termalbassäng med rykande varmt vatten, oerhört skönt att sänka sig i efter en hel dags golf! Med tanke på icke-golfare har klubben även två tennisbanor på gräs som kan hyras av hotellgästerna. Den nyrenoverade klubbrestaurangen erbjuder lätta luncher och härliga middagar – en bra blandning av ungerskt och internationellt, med några av Ungerns absolut bästa viner. På SALLY O’BRIEN’s tappas det en del fat med guiness, en trevlig påminnelse om att banan ägs av irländare!

 

Radisson SAS Birdland Resort & Spa*****

Det absolut bästa som finns i Bük, och det ligger mitt på golfbanan! Nybyggda Radisson SAS Birdland Resort & Spa har 210 rum i tre olika stilar, alla utrustade med bad, luftkonditionering, satellit TV, telefon, Internet anslutning, kassafack, kaffekokare, hårtork och badrock.

Hotellets 3500 m2 stora spa har allt man kan önska sig: eget termalvatten i termalpoolen, simbassänger inomhus och utomhus, jacuzzi, bastu, ångbad samt en massage- och behandlingsavdelning med båda traditionella och nya behandlingsalternativ. På fitnessavdelningen hittar du de allra modernaste maskiner, därtill solarium, skönhetssalong, tennisbanor och joggingspår. Här finns alltså alla förutsättningar för båda avkoppling och workout, du behöver bara plocka åt dig det du känner för! Sedan är det inte långt till klubbhuset heller, det flyttades in på hotellets suterängvåning, och det gamla klubbhuset en bit bort används numera som snackbar och restaurang. Dessutom har själva hotellet två restauranger, en liten med Medelhavet som tema och en stor med terass mot golfbanan.

 

 

Danubius Thermal & Sport Hotel****

Ett svenskbyggt spa hotell näst intill golfbanan, där du bor bra och bekvämt med tillgång till det mesta inom wellness och fitness. Hotellet tillhör de större i Bük med sina 200 rum, alla dessa har bad, balkong, TV, minibar, telefon, hårtork och badrock. Här finns det gott om möjligheter för avkoppling efter golfrundan: termalpool inomhus, simbassänger inom- och utomhus, ångbad, bastu och en rad sköna behandlingar. Ett uppskattat inslag är det nya upplevelsebadet utomhus dit man simmar rakt ut från termalbadet, och provar på den senaste tekniken med undervatten massage, whirlpool och jetduschar. De riktigt pigga är välkomna på morgongympa och vattengympa varje dag, dessutom finns det tennisbanor, joggingspår, bordtennis, bowling, billiard, guidade cykelturer och aqua-jogging – bara du orkar med allt! Restaurangen heter ”Nils Holgersson”, nattklubben ”Viking” och ölstugan med bowling ”Wasa” – här kan man som svensk känna sig nästan som hemma

 

 

 

Corvus Hotel Bük***

Ett enkelt men trivsamt hotell 300 m från golfbanan, med 71 nyligen renoverade rum. Alla rum är utrustade med bad, balkong, satellit TV, telefon och kylskåp. Som avkoppling efter golfen erbjuder hotellet jacuzzi, bastu, solarium – eller varför inte ett uppfriskande massage! Och om du vill bada termalbad, ligger ortens badanläggning med 58°C termalvatten och 19 olika bassänger bara 130 m från hotellet, en bekväm promenad på ett par minuter. Hotellets restaurang är mycket omtyckt för dess ungerska specialiteter.

 

 

Kristály Panzió**

Nybyggt, mycket fräscht pensionat 2 km från golfbanan. Det finns totalt 22 rum med dusch, balkong, satellit TV och kylskåp. 10 av rummen är utrustade med kök, och i vissa av dem finns även bäddsoffa för ytterligare två personer. På restaurangen serveras en riklig frukost, och på kvällarna kan du äta enkel men god ungersk husmanskost här. Det är alltså ett bra alternativ för dig som söker prisvärt boende, eventuellt med möjlighet att laga maten själv.